Tutorial : Rudolf , renul lui Mos Craciun

Mos Craciun calatoreste neobosit cu sania lui trasa de reni, dintre toti  renii cel mai simpatic este Rudolf , renul cu nasul rosu  stralucitor. Tuturor ne este draga  povestea  lui Mos Craciun si timpul sarbatorilor de iarna , in spiritul acestor sarbatori va prezint cateva idei legate de acest ren nazdravan : Rudolf.

Rudolf  poate sa fie pictat usor si spectaculos prin amprentarea mainilor vopsite :

549017010793667654_BdPOTxPN_c

 

Una dintre maini va sta cu degetele in jos , iar cealalta va fi langa ea cu degetele in sus . Cele patru degete indreptate in jos vor forma picioarele renului , iar degetul mare va fi codita .Mana ce va forma corpul va fi unita cu cea care formeaza capul renului printr-o bucata de hartie albastra taiata in forma de dreptunghi ( zgarda renului ).

Acum sa ne ocupam si de cap: cele partu degete vor fi pictate cu negru si vor forma cornitele renului , iar degetul mare va fi urechea renului ( maro ). mai trebuie sa ii adaugam : ochiul , nasul rosu si un zambet cuceritor …..si renul este terminat .

O alta modalitate de realizare a lui Rudolf este din farfurii de carton si partu furculite de plastic:

6333255695926780_BoQBzYUH_c

 

 

Vom folosi o farfurie de carton pe care o decupam la mijloc ( corpul renului ), din celalta jumatate decupam capul ( jumatatea partii care a ramas  si taiem varful ) . Coloram cele partu furculite cu culori acrilice maro. Toate aceste elemente le vom lipi si apoi vom adauga prin desenare si umplere cu culoare: urechile, picioarele si codita. La final,ce mai avem de facut e sa lipim ochii si nasul cel rosu pe capul lui Rudolf .

Sursa :  http://www.daniellesplace.com/html/christmas.html

O alta idee draguta si usor de realizat este urmatoarea :

239676011388678665_IImYf0Lf_c

 

Capul renului este realizat dintr-o bucata de carton patrata indoita in doua ( varf la varf ) , la care am adugat ochisorii si nasucul rosu . Cornitele lui Rudolf sunt realizate prin imprimarea cele doua maini ale copilasului si decupate mai apoi .

Sursa : http://totallytots.blogspot.ro/2010/12/crafty-corner-christmas.html

Am lasat la urma felicitarea cu Rudolf alaturi de prietenii lui :

127367495681083573_FK315YoB_c

 

Cei trei reni s-au realizat prin amprenta degetului mare imuiat cu convingere in culoarea maro deschis , am lipit apoi ochisorii si nasucurile ( a se observa ca exista doar un nas rosu : proprietar e Rudolf ) . La final desenam cornitele cu carioca . Felicitarea este usor de realizat , de sezon si unicat…..ca si amprentele  :D.

Va multumesc

Adriana

Lasă un comentariu